Dažnai išgirstam klausimą: „Tai kaip gi tuos liūto karčius paruošti?
Tad dalinamės greitais ir lengvais būdais, kaip be vargo ir jokių įmantrybių paruošti šį gurmanišką grybą.
Liūto karčiai (Lion’s mane) kepti orkaitėje
- Grybą susmulkinkite nedideliais gabalėliais (galite supjaustyti, galite suplėšyti).
- Apšlakstykit aliejumi ir sojos padažu (kad visi grybo gabalėliais gerai pasidengtų).
- Grybus apibarstykite mėgiamais prieskoniais (mes naudojom rūkytos paprikos miltelius, druską, svogūno ir česnako granules).
- Grybus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkit apie 10min ar kol gražiai apskrus.

Liūto karčiai (Lion’s mane) kepti keptuvėje
- Grybą susmulkinkite nedideliais gabalėliais.
- Dėkite į sausą keptuvę ir kepkite ant mažos kaitros kelias minutes, kol išgaruos drėgmė.
- Dėkite į keptuvę sviestą ar pilkite aliejų ir jūsų mėgiamus prieskonius.
- Pačirškinkite grybo gabalėlius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

SKANAUS!
Kviečiame išbandyti ir Liūto karčių (Lion’s mane) „krabo mėsos” kotletukų receptą;)
Nekantrauji paskanauti ir tu? Apsilankyk mūsų el.parduotuvėje ir įsigyk šviežių gurmaniškų grybų!
Social Icon