PILKŲJŲ KREIVABUDŽIŲ UŽTEPĖLĖ

Norisi sveikų ir skanių pusryčių? O gal tiesiog lengvo užkandžio? O gal ruošiesi vakarėliui ir nesugalvoji, kuo pavaišinti svečius?

Ši lengvai ir gana greitai paruošiama pilkųjų kreivabudžių užtepėlė tiks visais atvejais.

200 ml reikės:

  • 200 g pilkųjų kreivabudžių (puikiai tiks ir rožinės kreivabudės)
  • 1 česnako
  • 1 vidutinio svogūno
  • šiek tiek ghee sviesto ir/ar aliejaus kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • džiovinto baziliko
  • kitų mėgiamų prieskonių, jei norisi intensyvesnio skonio

Švieži pilkųjų kreivabudžių grybai


Paruošimo būdas:

  • Supjaustykite svogūną vidutinio dydžio gabalėliais, česnaką perpjaukite per puse išilgai
  • Į nedidelį keramikinį indą suberkite svogūnus, įdėkite česnaką, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska ir pipirais
  • Indą uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 25 minutes. Nuėmus foliją dar palaikykite orkaitėje apie 5 minutes arba kol česnakas gražiai apskrus
  • Kol česnakas su svogūnu čirškinasi orkaitėje, smulkiai supjaustykite pilkosios kreivabudės grybus
  • Keptuvėje įkaitinkite sviestą, prieskonius ir suberkite grybus. Kepkite kol gražiai apskrus
  • Palikite česnaką, svogūną ir pilkąsias kreivabudes atvėsti.
  • Atvėsusius visus ingredientus sumalkite iki vientisos masės (jei kiek per tiršta – įpilkite šiek tiek virinto vandens)


Tepkite ant riekės duonos ir mėgaukitės!


Šaldytuve galite laikyti apie 3-5 dienas.

Skanaus!

Nekantrauji išbandyti? Apsilankyt mūsų el. parduotuvėje ir įsigyk šviežių grybų:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*

BACK TO TOP