kreivabudžių kepsneliai, sumuštinis su kreivabudžių grybais

KREIVABUDŽIŲ KEPSNELIAI

Karts nuo karto mes mėgstam pasisukiot virtuvėje, o kai grybai savam kieme auga, nenuostabu, kad jie dažnai ir mūsų lėkštes puošia.

Tad dalinamės ir su Jumis greitu ir paprastu (bet tikrai ne prastu) kreivabudžių receptų. Užtruksi ne ilgiau nei 20-25 minutes, bet garantuoju, kad tikrai skaniai papusryčiausi/papietausi ar pavakarieniausi!

2 porcijoms reikės:

  • 200 g kreivabudės grybų
  • 2 kiaušinių
  • 2 valg. š. maltų džiūvesėlių
  • 1/2 vidutinio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • žiupsnelio maltos paprikos miltelių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepimui

Rožinės ir pilkosios kreivabudės grybai


Paruošimo būdas:

  • Supjaustykite kreivabudes į nedidelius gabalėlius ir kelias minutes apkepkite, kol suminkštės. Palikite atvėsti.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  • Atvėsusias kreivabudes sumalkite.
  • Į dubenėlį dėkite sumaltas kreivabudes, smulkintą svogūną, česnaką, suberkite maltus džiūvesėlius ir prieskonius, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje. Šaukštu dėkite grybų masę formuodami blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.


O jau skanumėlis!

Puikiai tiks susivožti sumuštiniui ar valgyti vienus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*

BACK TO TOP