kreivabudės grybų ir avinžirnių karis su naan duonele

KREIVABUDĖS GRYBŲ IR AVINŽIRNIŲ KARIS

Kreivabudės grybų ir avinžirnių karis – tai ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas, tad puikiai tiks tiems, kurie nenori ilgai sukiotis prie puodų.

Šis patiekalas ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir yra puikus baltymų šaltinis, todėl tinka tiek mėgstantiems mėsą, tiek vegetariškų/veganiškų patiekalų gerbėjams.

Kreivabudės grybai yra žinomi dėl savo švelnumo ir unikalios tekstūros, o avinžirniai prideda patiekalui tekstūros ir kreminės konsistencijos. Prieskoniai, tokie kaip kardamonas, ciberžolė ir imbieras suteikia šiam patiekalui ryškų ir šiltą skonį, kuris puikiai dera su ryžiais ar naan duonele.

2 porcijoms reikės:

  • 200 g kreivabudės grybų
  • 100-150 g konservuotų avinžirnių
  • 3-4 vidutinio dydžio pomidorų
  • 2 mažų svogūnų
  • 3-4 skiltelių česnako
  • geros saujos šaldytų žirnelių
  • 100ml kokosų pieno
  • 1 1/2 a.š. kario prieskonių
  • 1/4 a.š. kardamono prieskonių
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • 3/4 a.š maltos ciberžolės
  • 3/4 a.š. druskos
  • 1 a.š. medaus

*jei norite, kad karis būtų aštrus – įdėkite čili pipirų pagal skonį

švieži rožinės ir pilkosios kreivabudės grybai,


Paruošimo būdas:

  • Supjaustykite arba suplėšykite kreivabudes į juosteles
  • Susmulkinkite pomidorus, svogūnus ir česnakus
  • Visus ingredientus (išskyrus kokosų pieną) sudėkite į keptuvę, suberkite visus prieskonius
  • Uždengus keptuvės dangtį, viską troškinkite ant mažos kaitros apie 20min.
  • Nuimkite keptuvės dangtį ir viską dar pakepkite, kol gausite norimą kario konsistenciją
  • Supilkyte kokosų pieną ir dar kelias minutes viską patroškinkite


Kaip pagaminti Naan duonelę? Ogi labai paprasta!

  • Jums reikės tik 1 stiklinės graikiško jogurto ir 1 su 3/4 stiklinės „self rising” miltų (arba į paprastus miltus įdėkite kepimo miltelių).
  • Abu ingredientus sumaišykite (jei tešla labai limpa prie rankų – įdėkite dar šiek tiek miltų)
  • Išminkytą tešlą suformuokite į rutulį ir padalinkite į aštuonias dalis
  • Iš kiekvienos dalies suformuokite tešlos kamuoliuką ir iš jų iškočiokite ovalius 3-4 mm storio paplotėlius
  • Kepkite sausoje, gerai įkaitintoje keptuveje and vidutinės kaitros apie 1-2 minutes iš abiejų pusių

SKANAUS!

veganiškas/vegetariškas kreivabudės grybų ir avinžirnių karis su naan duonele


p.s. jei norisi mėsiško varianto, galite į karį įdėti vištienos filė – puikiai tiks!


Nekantrauji išbandyti? Apsilankyk mūsų el.parduotuvėje ir įsigyk šviežių grybų:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*

BACK TO TOP